tisdag 10 juni 2008

Midsommarklänningen klar!Det är långt mellan varven nuförtiden, men idag kom symaskinen äntligen fram en sväng.
Denna klänning har legat färdigklippt i några veckor nu och därför kändes det som att det var den som låg på tur...det finns ju fler sådana halvfärdiga projekt om man säger så...
Tyget kar jag köpt på tradera, blev genast förälskad i sommarblommorna, och det kändes helrätt att buda på tyget och sy en klänning till lilltjejen som midsommarklänning.

Mönstret är en modifierad lindexklänning. Lilltjejen, som har blivit stor tjej, fick den på sin ettårsdag och jag blev stormförtjust i modellen och var ju självklart tvungen att prova mig på något liknande. Kan nog bli några sådana här framöver:)
Varför hamnar texten lite hipp som hopp tros??? Den byter ju rad och stycken precis som den vill??? Är det någon som har något bra svar???

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Har inget bra svar på varför din text hoppar :-) men kan berätta för dig att klänningen bara är sååå söt! Så himla fint tyg till en "midsommarklänning". Så himla fint ord också - midsommarklänning!! Vad duktig du är på modifiera till mönster :-)

Susanna sa...

Ett fantastiskt fint tyg!!! Snygg modell av klänning också!

Botilda sa...

Bedårande! Vad roligt att ha skapat mönstret själv dessutom. (Jag såg i nästa inlägg att du varit duktig och ritat ut det - sånt slarvar jag med tyvärr).

Lösningen på dilemmat är att ni helt enkelt får ha fest på både midsommarafton och midsommardagen!

Nakiito sa...

Gud, vilken fin klänning! Jag har velat göra en liknande till min tjej sen jag såg dom på Lindex, men hade inte klurat ut hur man kunde göra med halsöppningen. Tänkte om jag ska dragkedja bak, resår eller knappar och jag såg att du hade gjort med knappar och hur fint detta blev. Verkligen midsommarklänning. NU ska nog Kalunji också få sig en midsommarklänning.

Glad midsommar

elin sa...

Ja väldigt söt modell, på minner om en coctail-klänning som min mormor hade, och vilket underbart tyg sen.

Nina sa...

Denna klänningen var ju jättefin, en sån måste jag försöka sy till min lilla. Det är ju så käckt med tryckknappar på axlarna.

Duktigt du är påatt sy!