måndag 12 maj 2008

Uggleomlott!


Nä, jag har inte tröttnat riktigt än på uggletyget ifrån Jofotex. Är fortfarande lika förtjust i dessa söta ugglor och därför måste jag ju bara sy en liten klänning till min lilla dotter.
Jag tycker den här omlottmodellen, som här hämtad ifrån "Sy till barnen 62-98 cl", är så himla fin på. Den enda ändringen som jag gjort är att jag har valt att ha knytet bak istället för fram, skulle nog bli tokig då rosetten ideligen skulle bli uppknöten av ett litet busfrö.

5 kommentarer:

Vindling sa...

Den här gillade jag skarpt! Jättesöt.

linnzan sa...

Ja, inte kan man få nog av detta tyg! Och modellen är helt underbar!

OttoPippi sa...

Håller helt och hållet med! Satt faktiskt på bussen till jobbet idag och tänkte på att jag ville göra just en sån här klänning :-) Men jag är lite rädd för att pröva mig på omlott av någon anledning... Modellen gjorde sig i ugglorna!! Definitivt!

á Yeliqa sa...

Jättesöt omlottklänning:)

Anonym sa...

Jättefin. Satt precis och funderade på om jag inte skulle sy en omlottklänning i uggletyget eller elefanttyget. Och så hittar jag denna när jag surfar runt. Nu vet jag att det blir fint! Problemet är väl att tjejen inte behöver fler klänningar, får väl bli en stl större till hösten....

Håller förresten med dig om att uggletyget är lite knepigt att sy i, likadant med elefanterna. Men ett sätt att få bort det fula om man varit tvungen att sprätta är att blöta ned tyget och torka. Då drar det liksom ihop sig igen...