torsdag 15 maj 2008

Istället för omslagspapper!


Vi ska på barnkalas imorgon, och istället för omslagspapper som bara hamnar i soporna så får födeledagsbarnet en minivariant av "dagisväskan" fylld med lite prylar.

Här är det lilltjejen som mannekängar stolt med väskan, men den nye ägaren fyller tre år så den kommer passa lite bättre storleksmässigt till honom. Här ser det verkligen ut som att det är väskan som kommer släpandes på tösen...:) Jag får väl sy en till, fast en aning mindre till henne nu framöver. Min pojk gillade inte riktigt att denna väska skulle ges bort, så det får väl bli en till honom också.

Väskmodellen kommer ifrån knåpmodern, som vanligt, men i en mindre variant. Tygerna är lite småplock som låg här hemma, alltid bra när småslattarna går åt.

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Vilken fantastisk underbar idé!!! Och supersöt den blev!! Barnen verkar generellt bli väldigt förtjusta i dessa väskor. Mina tvillingtjejer på två år bråkar ofta om ven som skall få bära dagisväskan med spindelmannentyget till dagis :-) Fast den är ju i vuxenstorlek så snacka om att väskan kommer dragandes med ungen :-).

Tycker hur som helst att detta var supersmart! Det kommer säkert att bli en sån där grej vi alla sybloggare kommer att göra. Jag kanske åtminstone härmar dig och ger bort minidagisväskor med presenter i till småttningarna (om det är okej?)

Ha det bra!!!

OttoPippi sa...

Förresten - glömde, gud vad snuggt med det randiga fodertyget till det mönstrade!!! Var har du hittat det?

GoSi sa...

Självklart är det okej, tycker att det är mycket roligare att ge bort grejor i smarta förvaringar som går att återanvända! Ideén med en minivariant har jag fått ifrån gulligan, hon gjorde en sådan för ett tag sedan.

Det randiga tyget är ifrån 60-70 talet, har rotat fram det i min gammelmosters garderob. Tycker jättemycket om det också. Jag älskar ju randigt så egentligen tycker jag ju att fodersidan är mycket snyggare, men pojken fick bestämma...vi tycker ju inte alltid lika...tyvärr!:) Det andra vet i skrutt hur det har hamnat i mitt tygförråd...kanske från någon loppis?

linnzan sa...

Vilken smart idé! Den trenden hänger säkert många med på.

Anonym sa...

Tänk att jag vet precis hur tyget hamnat hos dig..jag fick det av din käre far, men smög ner det i din påse till dig när han vände ryggen till:)Alltså är det från gardinkompaniet...
Jag vill väldigt gärna beställa en sådan där minivariant. Gärna i nåt fint gamla moster tyg.
/Elin

á Yeliqa sa...

Fiffig ide. den presentförpackningen kommer säkert att användas till mycket :)