söndag 29 november 2009

Silver, min nya hobby!


Nu har jag börjat så smått med ett nytt intresse, verkligen på nybörjarnivå men skojigt ändå, nämligen silversmide.
Har länge velat testa på det, och har anmält mig till helgkurser men de är alltid lika fulla och har hamnat på reservlistan...supertråkigt! Därför har jag på egen hand börjat så smått här hemma i min lilla hobbyverkstad. Köpt in de enklaste verktygen för att så småningom, om intresset håller i sig och om kurstillfälle kommer, köpa in lite mer grejor.

Här är alltså mina första smycken, inte på långa vägar perfekta, men jag måste ju börja någonstans :)
Ojoj, va det var svårt att få bokstäverna i en rak linje. Kände att det var bättre att med flit få dem i olika höjder som den med kärleken...men den andra är ett gott försök med raka linjer...som sagt...inte så enkelt :)

7 kommentarer:

florin sa...

Jätte fina!

Det är verkligen en konst att få bokstäverna i linje men träning ger färdighet! Fast det svåraste är att polera så slivret blir riktigt blankt och fint tycker jag. I alla fall jag vill ju ha det så där pefekt som på smycken man köper i butik och det går det oxå men det kräver ju en hel del arbete =)

Vi började precis som du, gick nån kurs och sedan köpte vi på oss mer och mer verktyg. Det var så www.wgaard.se blev till =)

Re-dizain sa...

Kul med nya intresse:) Fint!

gosi sa...

Florin: Än så länge har jag inte rätt grejor för slipning å polering hemma så den biten har jag inte ens testat på :) Tror säkert att det tar sin lilla tid. Har beställt polervax å slipvax med trissor, som sagt sen får jag testa mig fram :) Bra, då kan jag fråga dig när problemen uppstår ;)

Hello sa...

Alltså du ser kanske bara nybörjarfelen, men jag tycker de är jättefina! Kul med en ny hobby!

kia sa...

snygga juh!

Linda sa...

Gud vad fina de blir!!! Det är oxå ett mål jag har att göra i framtiden.. Nu har jag inte ro till det ;) Skulle ju komma förbi och beställa ett par byxor, men det blir ju aldrig aaaav.. Men nästa gång jag är i Svenljunga så ;)

W collection sa...

kul vill med börja med silver men som sagt svårt att få plats på kurs... vad ha du köpt in för start kit...beställde lite grejer i fredags så hoppas de dyker upp nu i veckan. :) jättefina va din grejer iaf!