torsdag 27 mars 2008

En liten skötväska...
Här kommer en skötväska i lite mindre format. Det mest nödvändiga kommer plats som blöja, ombyte, matburk och vattenflaska. Det brukar ju finnas risk, i alla fall i mitt fall, att man fyller väskan till bredden med onödiga prylar bara i fall att...det och det ska inträffa. Med en mini variant så är man ju tvungen att sålla bort...kanonbra!
En av mina favoriter bland sybloggarna är Florin, och denna gång har jag fått inspiration ifrån en av hennes fina väskor.

Jag har förstärkt tyget med vlieseline och grövre bomullstyg och dessutom lagt in ett lite tjockare mellanlägg. I botten har jag lagt en stabil platta som jag klätt in med samma tyg. Har småpillat med den här väskan i ett par dagar nu, och kände en härlig färdighetskänsla när sista sömmen var sydd..., men va nu då... vad är det för något hårt som ligger nere i botten på väskan...! Jo, där insydd mellan fodret så hade jag visst lyckats få ner den här hårda plastmojängen som man har när man hamrar fast tryckknapparna med. Skojsigt värre! Det var ju bara till att börja sprätta och fiska upp fa....skapet... Jaja, det är sånt som händer, nu är den färdig i alla fall!

Fast nu är det slut med hamrandet och insydda plastprylar, för min snälla pappa kom hem med en prymtång och en packe med tryckknappar idag. Tack snälla! Det var ju riktigt enkelt med denna finess, den ska jag väl inte lyckas sy in!!!

5 kommentarer:

Gulligan sa...

Vad smart med en mindre skötväska!Den ble så fin! Och vilken snäll pappa!

Anonym sa...

Ha,ha vad surt å börja sprätta...
Hur stor är den?
Behöver ha en bättre väska till jobbet än nuvarande plastpåse:)
Kram Elin

OttoPippi sa...

:) :) :) :) Surt!!! Det är som när narkosläkare glömmer prylar i våra kroppar!! :) :) Hörde att nån också hade haft en bildel i knät efter en bilolycka för sisådär 30 år sen eller nåt :)

Nåväl! Jättefin väska! och jättefint påslakatyg!

Vill också ha en prymtång har bara de där plastbitarna att hammra på. När man väl börjat vill man ju ha ALLT på en gång :)

GoSi sa...

Kul att ni tyckte om min lilla väska!

Elin: Bottenplattan är 30x10cm och så är den 24cm hög. Vill du ha just den här väskan eller menar du samma modell fast i annat tyg? Kan hända att denna redan är tingad.

BONGI sa...

Vilken härlig väska! Jättefin! Känner väl igen det där med att packa massor och för mycket...