onsdag 23 januari 2008

Tunika beställd


Idag har den äldste lille krabaten haft långdag på dagis, och då har jag haft turen att kunna beta av lite måsten... Här ar ett av resultaten, en tunika som min kompis beställde. Hon fastnade nog för tyget då hon såg en liknande som jag har gjort till min lilla tjej.


Det är alltid svårt att jobba med stumma tyger då måtten verkligen måste stämma så att det blir luftigt och ledigt att röra sig i...vi får hoppas på att den kommer passa.


Även denna gång har jag utgått ifrån boken "Sy till barnen 62-98 centlång", och det är grundmönstret till blus som jag har gjort lite längre och vidare nertill så att den blir en tunikamodell. Som på alla mina andra plagg så har jag mudd vid ärmavslut, vilket gör plaggen mycket mer lättanvända då man slipper vika i tid och otid.

7 kommentarer:

rino sa...

mysiga tunikor/blusar du gör!
Kommer gärna tillbaka till din sida:-)

Botilda sa...

Hej! Jag har just hittat din sida och gillar verkligen tunikorna. Jag håller på med en prototyp själv, och funderar som bäst över hur halsringningen blir snygg. Du har helt klart lyckats!

Gulligan sa...

Dina tunikor är jättefina..ska försöka mig på något liknande till min dotter...

Katarina sa...

Hittade hit via en annan blogg och kan bara hålla med de andra! Fina tunikor! Och fina andra grejer med. Din hamnar genast på min lista över inspirerande bloggar!

Ceci sa...

två till... va kul! Jag gillar verkligen dina tunikor, och vilket fint tyg det var på denna sista!

Jes sa...

Va mycket fint du syr, här har jag aldrig varit förut men nu blir du inte av med mig, hit kommer jag tillbaka för att se allt fint du gör + för att få insperation :)

GoSi sa...

Åhh, vad det är roligt med såhär snälla kommentarer...man blir ju jättelycklig! Tack så mycket!