måndag 7 december 2009

Amulett till mannen!


Idag har jag vågat mig på en amulett, men där finns det många timmars övning som väntar...oj va svårt det var att såga cirklar i linje... Som ni ser så är det vingligt, men men...bara att såga mer :)
Fick hem slip- och polervax förra veckan, men dessa är ju stenhårda och inte alls vaxliknande??? Förstår inte riktigt hur man ska gå till väga vid användning...får ju knappt loss en endaste gnutta ifrån stenklumpen :( Någon som vill förklara och vet hur slip- och vaxbiten fungerar? Min första tanke var ju att vaxet var apgammalt, men hur troligt är det att man får två olika produkter som inte är okej längre. Det är nog troligare att det är min okunskap som är den felande länken.
Vilket fall som helst, amuletten är tänkt till mannen här hemma...får se om han vill bära detta försöksprojekt...tveksam :)

2 kommentarer:

florin sa...

Jätte fin!

Du ska inte använda slipmedel och polervax, sånt är till för slip/polermotorer. Du behöver bara ha våtslip-papper i några olika grovlekar samt ett för sista finishen. Det jag skrev tidigare om att det är så svårt att få det riktigt blankt är just för att man måste jobba i så många steg.

Se oxå till att tvätta mellan de olika stegen.

Maila mig om du behöver veta mer.

gosi sa...

Tack snälla snälla Florin för att du hjälper mig på vägen...mycket tacksam :) Inte konstigt att mitt vax inte gör någon succé om det är tänkt för motorer :) Nu förstår man ännu mer hur mycket jobb som ligger bakom alla superfina silversmycken som ni gjort på wgaard.se. Mailar nog dig!