måndag 1 september 2008

Kjol och nya tyger!


Det är ju synd att säga att symaskinen går varm här hemma... Jag borde passa på att sitta och pyssla, för nu är det bara 2 veckor kvar till att jag ska ut i arbetslivet igen efter mammaledigheten. Jag har nog inte förstått det här allvaret än, men 14 dagar det brukar ju passera förbi ganska så fort:)

I helgen var vår lilla familj uppe Stockholm och hälsade på min bror med familj. Det var som väntat mycket trevligt, men det är lite halvjobbigt att hålla reda på en riktig lantisgrabb på 3 år bland all trafik. Han var som tokig när han fick se tunnelbana, rulltrappa, hissar och allt vad en storstad kan erbjuda. Vi ville ju ha honom sittandes snällt i sulkyn, men det ville inte han!

Min urgulliga svägerska, som också gillar att sy men som inte riktigt har tiden längre, tyckte att dessa tyger lika gärna kunde följa med mig hem så att dom kom till nytta. Det tackar jag verkligen för. Jag tror nog att varenda liten tygstump kommer bli använt på ett eller annat vis:)

Kjolen är kvällens syprojekt. Lilltösen äger faktiskt inte en endaste kjol och då kunde ju en enkel jeanskjol passa bra att utöka garderoben med. Det funkar ju alltid till höstens alla leggings och snygga strumpebyxor.

7 kommentarer:

s n o r k sa...

Den blev jättefin, och oj vad jag skrattade åt tanken på "lantisgrabben" i storstan!!!!

*hahahah*

Sygryn sa...

Halloj!

Vilken fin och enkel modell på kjol!Är det eget mönster?/Malin

GoSi sa...

Sygryn: Ja, det är eget mönster. Jag bara måttade lite om hur vid den skulle bli och sedan sydde jag dit resår i midjan och volang nertill. Enkel modell men fin ändå!

jejja_79 sa...

kjolen blev superfin, och vi har oxå en liten lantisgrabb som har sina kusiner i huvudstaden. Brukar alltid skämta om när de blir äldre å den jobbiga lantiskusinen ska upp till storstadstjejen.... =)

linnzan sa...

Vilken härlig kjol! Såg att du redan blivit nominerad. men jag har också nominerat dig för jag gillar din blogg så mycket.

Naíma´s sa...

Nu fick jag mig ett gott skratt. Älskar ditt sätt att skriva:)

Vilken underbar modell på kjolen.
Riktigt härlig.

Ett Tu Tre sa...

Verkligen en söt kjol!