torsdag 17 april 2008

Experthjälp!!!Usch, vilken blaha kväll det här har varit.... Fyra nålar har gått mitt itu och fållen bara krullar sig...vad är felet???? Går nålarna av stup i ett bara för att jag inte har en riktig stretchnål att sy med och drar jag för mycket i tyget när det drar ihop sig så irriterande???? Hjälp mig!

Vill ha en riktig maskin som fixar snygga sömmar i elastiska tyger!!!! Är det någon som kan rekomendera en bra maskin till ett hyffsat pris?
Blev ingen bra start för uggletyget!

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Hej!! Stackare, jag förstår PRECIS hur du känner dig!!! Jag är verkligen ingen expert men jag gjorde så att jag sökte efter overlock på Blocket. Fick tag i en nästan oanvänd Bernina Bernette 334D för jag tror det var 2000 eller 2500. Jag är jättenöjd!!! Kolla lite second hand, det kan löna sig!! Lycka till!!! För övrigt tycker jag uggleklänningen är hur söt som helst!!

Mimmi sa...

Det här med snygga dekorsömmar är en hel vetenskap. Dock tycker jag att uggletyget är av bra kvalité som för mig ger helt OK reultat på dekorsömmar. Själv använder jag helst en annan typ av dekorsöm än den du visar på bilden. Jag har denna söm också, men tycker den är svår att få till som jag vill ha den. Antingen har man för hårt pressarfotstryck vilket ger snygg men bubblig söm eller också lösare tryck som ger fulare (pressatfoten går inte tillbaka tillräckligt så sömmen "går ihop") men icke bubblig söm. För att till viss del undvika bubbligheten så är jag noga med att inte dra i tyget "efter" pressarfoten utan istället försöka skjuta in tyget framför pressarfoten.

GoSi sa...

Ottopippi: Ja, jag får titta mig omkring och se om jag kan fynda. Får nog titta lite närmare på vad det är för maskin jag behöver, för den jag har redan en riktig overlock, så den sömmen behövs inte.
Mimmi: Tack för tipsen. Vilken söm brukar du sy med i sådana här kvalitér?

PiraPäron sa...

Har samma problem trots att jag köpte en dyr Janome DC som enligt försäljarna sydde hur braaaaaa som helst i trikå. Visade sig sen att jag inte kan justera pressarfotstrycke heller på maskinen så det är inte speciellt mkt att göra åt. Tycker att det borde räcka med en maskin, behöver man verkligen två (en vanlig och en OL)? För mig med platsbrist blir svaret ganska enkelt!

Ursöt modell på klänningen! Den kommer jag säkert att kopiera så håll utkik :-)

GoSi sa...

Nu har jag varit inne och kikat lite på "Blomma åker vagn" där hon har skrivit ett inlägg om symaskinsdjungeln. I och med att jag redan har en overlock så är det alltså en covermaskin som behövs. Är det någon som har någon bra sådan att rekomendera?

á Yeliqa sa...

Så tråkigt att det har strulat sig för dig. Inte kul de dagar då nålar och allt bara flyger sönder och inget går som man vill. Det jag brukar göra för att tex få en snygg tvillingsöm i fållar så kör jag först med overlocken och kastar kanten innan jag sedan viker in fållen och syr med tvillingnål eller annan dekorsöm. Tycker att det då bubblar sig mindre och gör det ändå det så brukar det fixa till sig i tvätten.